NORDIC AMBITIONS MAIN PINK 1920X1080px V1

Programmet er skræddersyet specifikt til ledere med kunstnerisk ansvar i netværkets 350 medlemsteatre i Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige og Finland. I perioden 2023-2024 vil programmet omfatte ca. 10 mentees, som vil blive parret med en erfaren mentor fra et andet nordisk land. Mentorskabet indebærer møder mellem mentorparrene og netværksseminarer. Noget af indholdet vil blive gjort tilgængeligt for fagfolk fra teaterfeltet uden for selve programmet.

Benny Marcel, direktør for Nordisk Kulturfond, beskriver det nye partnerskab således:

"Der findes i dag et stort behov for at mødes på tværs af nationale grænser, særligt i en tid med store geopolitiske udfordringer, der også påvirker det internationale kultursamarbejde. Vi tror på, at kunst og kultur er uden grænser, og at kunsten, i en tid med omvæltninger, hvor nationer lukker sig om sig selv, kan fungere som et omdrejningspunkt, der binder os sammen og bygger bro over kløfter.

Nordic Ambitions vil bidrage til at forme scenekunstens fremtid ved at forbinde og støtte personer fra forskellige nordiske lande. Ved at skabe arenaer for nye og meningsfulde netværk indenfor scenekunsten, bidrager Nordisk Kulturfond til ny kundskab og erfaring indenfor lederskabsudvikling.”

Nordic Ambitions koordineres af Foreningen af Finske Teatre. Andre partnere i mentorprogrammet er Nordiska Teaterledarrådet, Finlands Teaterchefsförbund, Svensk Scenkonst, Norsk teater- og orkesterforening (NTO), Dansk Teater og Islands nationalteater.