Projektet fik støtte fordi:

Association Hallongrottans venner har en solid baggrund som arrangør af offentlige arrangementer, litterære og kulturelle, ofte med temaer demokrati og ligestilling og normkritik. De har et veludviklet netværk i de nordiske lande, der arbejder tæt sammen med.

Projektet er gennemtænkt og veldefineret i ansøgningen. Formålet med turnéen er at lade skandinaviske forfattere mødes, for at synliggøre forfatterskab med LGBTQ-perspektiv til et publikum og diskutere denne litteratur i de nordiske sprogområder. Fonden har ikke tidligere stødt på lignende aktiviteter for denne gruppe af forfattere, og derfor er det et unikt projekt.

Der er stor bredde i projektet, både i gennemførelsen, hvor ​​flere forfattere fra forskellige lande mødes og præsenterer værker for publikum i fem nordiske lande. Lokalt engageres endnu flere forfattere.

Fem lande er involveret: Sverige, Danmark, Norge, Finland og Island. Arrangøren har netværk i og samarbejder med alle lande.

Projektet har potentiale til at leve videre i det nye netværk, at støtte forfatter med LGBT perspektiv i de nordiske lande og dermed styrke bredden i den nordiske litteratur.

Ansøgeren skrev selv om projektet:

Kultur er en vigtig kilde til identifikation og spejling. Langt størstedelen af de unge LGBTQ-personer har , litteraturen som den eneste kilde til identifikation, inden de vover at være åbne om deres LGBTQ-identitet. Unge LGBTQ folk føler sig generelt svagere end unge ikke-LGBTQ, og de har en højere risiko for selvmordsforsøg og anden selvdestruktiv adfærd. Danske, norske og svenske rapporter viser samme resultater. Derfor er litteratur med LGBTQ-tema bogstaveligt afgørende for unge LGBTQ-personer. For mange unge LGBTQ-personer er litteratur med LGBTQ-tema den eneste sikkerhed for, at det kan lade sig gøre at leve som LGBTQ-person.

Association Hallongrottans venner arrangerer en skandinavisk turné med forfattere fra de fem nordiske lande, der skriver bøger med et LGBTQ-perspektiv. Forfatterturnéen besøger Stockholm PRIDE, Skeive dager i Oslo, Helsinki PRIDE, Reykjavik PRIDE og Copenhagen PRIDE.

Forfatterne , herunder Kristofer Folkhammar (S) , Maja Lee Langvad (DK), Sofi Oksanen (FI) , Vigdis Grímsdóttir (IS) , Beate Grimsrud (NO), bliver inddraget i litterære samtaler , oplæsninger og paneldiskussioner om LGBTQ-litteraturens muligheder og vilkår i de nordiske lande samt mulighederne for at samarbejde forfatterne imellem i Norden. Der findes meget få udgivne bøger med LGBTQ-perspektiv i Norden , og derfor er det mere vigtigt at løfte disse op og arrangere litterære arrangementer, hvor forfattere og publikum mødes , samt arrangere netværksmøder, hvor forfattere kan mødes, netværke, udveksle erfaringer og finde måder at samarbejde på mellem de nordiske lande. Der findes ikke et lignende samarbejde mellem nordiske forfattere , der skriver bøger med LGBTQ-temaer.