Projektet fik støtte fordi:
Projektpartnerne har fundet på en kreativ måde at fortsætte projektideen på på trods af de udfordringer, som pandemien har medført. Projektet har klare ambitioner og fremtidsplaner, og det har til formål at inddrage unge borgere i at skabe en ny udstilling. Projektet viser en arbejdsmetode, der er yderst relevant i nutiden.
Ansøger skrev selv om projektet:
Det nye projekt er en udvikling af et langsigtet projekt mellem Kópavogur kommune i Island, Muminmuseet i Tampere, Finland, HC Andersen-museet i Odense, Danmark og Ilons Wonderland i Haapsalu, Estland. Det er baseret på det tidligere bevilgede projekt Nordisk Børnelitteratur & FN's Udviklingsmål og Unge Kuratorer 2020-2022. Til det offentlige program vil partnerne samarbejde med en række lokale og internationale forfattere, skabere og kunstnere samt Det Nordiske Hus i Reykjavik og den kendte kurator Chus Martinez.
På grund af den globale pandemi har det tidligere projekt været nødsaget til at ændre planer og tilpasse sig den aktuelle situation. Som et supplement og et selvstændigt projekt har dette projekt bidraget til dokumentation og resultater af det igangværende projekt Young Curators og vil resultere i en ny metode til børns deltagelse i skabelsen og kurationen af en udstilling, der åbner i juni 2021 på Island og online.
I projektet bringer hvert museum en klassisk nordisk børnekarakter i spil med de aktuelle klimaproblemer, vi står over for på globalt plan. Værdier som bæredygtighed og omsorg for naturen er tydelig i både Tove Janssons forfatterskab, H.C. Andersens og Astrid Lindgrens. Ved at tage udgangspunkt i disse klassiske nordiske karakterer og fortællinger holder partnerne de nordiske klassikere relevante blandt yngre generationer.