JM Humber 003.jpg

Projektet fik støtte fordi:

Projektets idé er tydeligt og positivt, derudover inkluderer det nordisk inspiration og forbindelser på en kreativ måde. Ansøgerne synes at have erfaring med interessante kunstprojekter med unge som kunstnere og/eller lærere. Ansøgningen er meget grundig udfærdiget og projektet er gennemtænkt. 

Ansøgeren skrev om projektet:

’Briding the Gap’ er en kulturel udveksling af idéer og stemmer fra to nordiske byer Aarhus (DK) og Reykjavik (IS), og Kingston upon Hull (UK). Gennem poesi, historier og lyd-workshops vil projektet skabe nye samarbejder mellem de tre grupper af unge deltagere.

Projektets arbejde tager udgangspunkt i broer og lokale folkesagn- og eventyr, og vil udvikle kulturel identitet, resiliens og engagement indenfor litteratur og lydkunst ved at dele idéer og ligheder mellem de tre værtsbyer.

Deltagerne vil skabe kunstværker sammen med skoler, gymnasier og ungdomsgrupper i samarbejde med kunstnerne Counting to Zero (UK), Eyvind Gulbrandsen (DK), Lou Hazelwood (UK) og en kunstner fra Reykjavik.

Deltagerne vil sammen udvikle nye og moderne versioner af folkesagn og poesi. Deltagerne vil optage de talte og skrevne ord, som yderligere vil blive komplimenteret af lokale optagelser. For at kunne indspille de nye versioner, er det en forudsætning, at deltagerne lærer om hinandens kulturer. De vil således udvikle stærke kulturelle identiteter og relationer, som vil forbinde Kingston upon Hull med alle de nordiske stater.

Projektets munder ud i offentlige lydinstallationer sammen med en trykt samling af litteraturen og billeder fra workshoppen i Reykjavik. På den måde vil projektets nye kulturforståelse blive delt med offentligheden. Udstillingen vil efter Reykjavik opsættes i Århus og Hull, og senere i Finland og på Færøerne.

Dette projekt understøtter planerne om at udvikle Kingston upon Hull som en nordisk by.